Benjamin Lund Tomter

  • 16
  • Foss Videregående skole
  • Cello

Benjamin Lund Tomter er cellist og elev på Foss Videregående skole. Han går på unge musikere på NMH og har vært solocellist i TUP kammerorkester (Talentutviklingsprogrammet ved Norges musikkhøgskole), de siste par årene, samt spilt i TUP-kvartetten. 

 

Han har vunnet 1.pris i de to første rundene i UMM (Ungdommens Musikkmesterskap) i 2012. Under UMM i 2016 vant han 1.pris i første runde. Nylig spilte Tomter inn Mozart Sinfonia Concertante på plate med 1b1 som tutti cellist (kammerorkesteret i Stavanger). Med det norske kammerorkester spilte han Beethoven 5. Symfoni. 

 

Nevneverdige konserter:

Han har spilt Beethoven 5.Symfoni med Det norske kammerorkester. 

Beethoven 7, Symfoni og Mozart klarinettkonsert i Moritzburg, Dresden og i andre tyske byer med Daniel Ottensamer som solist og Heincrich Schiff som dirigent. 

Spilt begge Haydns cellokonserter (C-dur og D-dur) og Rachmaninoc Vocalise med Vivaldiorkesteret i Italia, Hellas og Oslo, hvor han selv var solist. 

Benjamin spilte Haydn C-dur 3.sats som solist med 1b1 i Stavanger, og spilte tutti cello Haydn Cellokonsert i D-dur på konsert i Italia med 1B1.