Martha-Pil Evertsen Neumer

  • 15
  • Majorstuen Skole
  • Fiolin

Martha-Pil Evertsen Neumer har spilt fiolin siden hun var 6 år, og ble opptatt på Barratt Dues Talentutviklingsprogram da hun var 11. Hun er elev av Henning og Alf Richard Kraggerud. I tillegg mottar hun masterclasses av en rekke musikere i inn- og utland. Martha-Pil er fast medlem av Young Strings Academy i Sverige, og i Barratt Dues Juniororkester.

Neumer var solist med orkester under Barratt Dues ledelse i Oslo konserthus da hun var 10 år, og har vunnet 1. priser i Jugend Musiziert i Brussel, Helsinki, Oslo og Kassel både i klasse for solo-fiolin og for kammermusikk. I Helsinki ble hun i 2016 også tildelt pris for beste tolkning. Hun har mottatt drømmestipendet fra Norsk Kulturskoleråd. I 2016 ble hun invitert til å spille WESPE-konsert i Munster som følger av resultatet i Jugend Musiziert. I 2017 vant hun klasse 2. styk i Midgardkonkurransen. 

Martha-Pil er en aktiv kammermusiker og deltar jevnlig på kammermusikkurs i inn- og utland. Hun spiller for tiden i Trio Tricolore og Duo Dynamo med Hedda Aadland og Michail Zaruykin. Sammen arrangerer de recitaler og spiller en mengde konserter. Duo Dynamo vant selve Midgardprisen i 2017. De har også nylig vunnet 1.pris i UMM med høyeste poengsum i sin klasse. Våren 2018 skal de opptre på Horten, Norsjø, Halvorsen og Risør-kammermusikkfestival

Martha-Pil har etter prøvespill blitt tatt opp i Ung Filharmoni v. Oslo Filharmonien ved tre anledninger, og hun har bla spilt konsert med Gøteborgs Symfoniker. Hun har vært på kurs i bla i Tyskland, Sveits, Wales samt ulike steder i Norge.