Mikhail Zaruykin

  • 17
  • Edvard Munch Vgs.
  • Klaver

Mikhail Zaruykin er 17 år og pianist. Han er en av de første elevene som etter opptaksprøven startet på Majorstuen Skole/Musikklassen i 2011. Han er også med på talentutviklingsprogrammet Unge Talenter av Barratt Due Musikkinstitutt.

Høsten 2016 startet Mikhail på Edvard Munch videregående skole, med musikklinje i samarbeid med Barratt Due, hvor han er i dag. 

 

Mikhail spilte mange konserter som solist og kommermusiker på flere ulike arenaer både i Oslo, Bergen og i utlandet. Han har vunnet en rekke priser:

Ved UMM (Ungdommens Musikkmesterskap) i 2013 deltok han både som solist og kammermusiker. Han vant 1.pris i regional og 2.pris i finalen. 1.pris i Nasjonalt UMM i 2015, og er kvalifisert med høyeste poeng til Nasjonalt UMM 2018 i klaver klasse 3.

Mikhail vant i 2014 Internasjonal konkurranse i Italia, Airola 1.pris. Ved Midgardkonkurransen vant han 1.pris i 2014, 2015 og 2017.

 

I november 2016 spilte Mikhail i finalen av den internasjonal konkurransen «The 9th Young Pianist of the North», i UK. I 2015 ble han tildelt årets pris fra Ånun Lund Rej Minnefond.

Mikhail har spilt egne solokonserter på blant annet Barratt Due og på pianofestivaler i Norge og utlandet. Han deltok også flere ganger i Barratt Due konserter i Opera som solist. 

Mikhail Zaruykin er deltaker ved mesterklasser på internasjonalt nivå, blant annet «Den Første Internasjonale sommerskole ved Sentral musikkskole ved Moskva konservatorium», "Poros Piano festival", "Primavera pianistica». Mikhail er også aktiv som kammermusiker.