Nikolai Koop

  • 15
  • Majorstuen Skole
  • Klaver

Nikolai Koop. 15 år. Klaver. 

Nikolai Koop startet å spille piano da han var 7 år. Nå studerer han på Musikk på Majorstuen Skole og er elev ved Barratt Due Musikkinstitutts nasjonale talentprogram Unge Talenter.

 

Koop har deltatt i en rekke konkurranser, både i Norge og i utlandet. 

Han har flere ganger vunnet 1.pris i UMM (Ungdommens musikkmesterskap). I 2013: 1.pris i regional finale og 2.pris nasjonal finale. I 2015: 1.pris regional finale og 1.pris og gruppevinner i nasjonal finale. 2016: 1.pris i regional finale i kammermusikkgruppen, duo med Elise Koop, fiolin. 

 

Ved Midgardkonkurransen 2014 spilte han seg til 1.plass, og i 2015 vant han Inspirasjonsprisen. 

 

Han vant 1.pris i Jugend Musiziert tre år på rad. I 2014 i klaver solo: 1.pris i norsk finale, 1.pris i nord- og sentraleuropeisk finale i Køpenhavn. I 2015 deltok han klaverduo med Elise Koop, 1.pris i norsk finale og 1.pris i nord- og sentraleuropeisk finale i Paris. I 2016 deltok han igjen klaverduoe med Elise Koop, hvor de tok 1.pris i nord- og sentraleuropeisk finale i Helsinki, samt 1.pris i nasjonal finale i Kassel.

 

Han er en aktiv bidragsyter til kammer- og solokonserter.

Konserter og opptredener:

 

Nikolai har spilt ved Talentscener i BDM (Barratt Due Musikkinstitutt), Musikk på Majorstuen. Samt ved Egen recital i BDM.

Han har spilt konsert i Operaen under BDMs dag. Han har spilt konserter i Glassgangen i Filharmonien og konserter i Lindemans salen i NMH (Norges musikkhøgskole). 

Han har også hatt opptreden under BDMs julekonsert i Domkirken.

Nikolai opptrådde også i Finlandia Hallen i Helsinki under Jugend Musiziert.

I tillegg har han hatt solokonserter og opptredener under Poros Piano Academy.