Vera Cecilie Aadland

  • 17
  • Edvard Munch Vgs.
  • Klarinett

Vera Cecilie Aadland er 17 år og har spilt klarinett nå i 9 år. Siden høsten 2013 har hun tatt timer hos Catherine Leclerc. I 2015 ble hun tatt inn på Unge Talenter på Barratt-Due. Etter prøvespill ble hun også tildelt plass på Barratt-Dues talentprogram på Edvard Munch vgs., året etter. Vera har hatt en rekke mesterklasser med både norske og utenlandske stjernemusikere. Blant dem, Pierre Xhonneux, Andreas Sundén, Rex Martin, Alexander Bader, Frøydis Ree Wekre og Tine Thing Helseth. Med Barratt-Due har hun spilt konserter i både Ridehuset, på Sentralen, Universitetets Aula, i Berlin og i Manchester. 

På Unge Talenter spiller hun i Unge Talenter Kammerakademi, klarinettkvintett og blåsekvintett. Blåsekvintetten med navn Quintetto Quasi er til stadighet opptatt i konsertsammenheng. Vera har vært med på Valdres Sommersymfoni fra 2015-2017, de to første årene i NBSO og det siste året i Beethoven-orkesteret.

I 2016 var hun solist ved Bekkelaget Skoles Musikkorps sin jubileumskonsert, hvor hun spilte Victor’s Tale av John Williams. Hun deltok også i Ungdommens Musikkmesterskap, der hun i både regionalt og nasjonalt mesterskap fikk 1.pris.

I 2017 spilte hun på sommeravslutningen til rektorene i Osloskolen.

Samme år fikk hun 1.pris med 24 poeng i regionalt mesterskap i UMM, og er dermed videre til nasjonalt mesterskap på nyåret.

I vår var hun med Christiania Blåseensemble (Blåseensemblet ved NMH) til NM i janitsjar. 

Med Quintetto Quasi har hun spilt førkonsert i Glasshuset to ganger og hatt spilleoppdrag på Slottet ved utdeling av kongens fortjenestemedalje.