Close

FINALEKONSERT

Finalekonserten i Nordstrand Musikkonkurranse, den 12. i rekken, finner sted i Nordstrand kirke, tirsdag 10. mars, kl. 19.

BILLETTINFORMASJON

Billetter kan kjøpes i døren eller forhåndsbestilles per mail [email protected]
Billettpris: Kr. 200,-
Barn og studenter fri adgang

FINALISTENE

Åtte vel kvalifiserte ungdommer i alderen 13 – 17 år vil yte sitt beste foran publikum og fagjury.

Vi garanterer en uforglemmelig musikkopplevelse.

Finalist nr. 1:
Owen Sørbye Davis, 13 år. Cello

Owen er elev ved Majorstua skoles musikklinje og er siden 2019 en del av Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt. Han har vært medlem av Barratt Dues Barneorkester (BORK), kammerorkester (KENS) og juniororkester (JENS). Hans nåværende lærere er Emery Cardas, Kari Ravnan og Mari Lerseth (Duo TO). Duo TO ble etablert i 2018 med fiolinist Torje Gunvaldsen Råbu.


Owen har deltatt på kammerorkester/strykerkurs under Valdres Sommersymfoni i 2017, 2018 og 2019, samt sommerkurs med Kari Ravan i Aberysthwyth, Wales i 2018 og 2019.


Under Midtgardkonkurransen i 2018 mottok Owen 1. pris i klassen Stryk 12 – 15 år. Owen vant også ”Special Prize” i Stage4Kids, hvilket innebar invitasjon til å spille på festivalen ”Klassiek op het Amstewel”, Nederland 2019.

Gjennom 2019 har Owen deltatt som solist og som del av DouTO ved mange konserter i inn- og utland.

Cellist Owen Sørbye er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Finalist nr. 2:
Birk Landaas, 17 år. Fiolin

Birk er elev ved Foss vgs og er en del av Norges Musikk-høyskoles Talentutviklingprogram. Hans musikklærere er hhv Lena Torgersen og Kolbjørn Holte. Han har regelmessige timer med Elise Båtnes, professor ved NMH og 1. konsertmester i Oslo Filharmonien, Peter Herresthal, professor ved NMH og gjesteprofessor ved Royal College of Music London, samt Sølve Sigerland (Grieg Trio og Ssens Trio).

 

De siste årene har Birk deltatt i mesterklasser med Henning Kraggerud, Dora Schwarz, Detlef Hahn, Naoko Tanaka, Magnus Ericsson, Cyrus Beroukhim, Eileen Siegel, Oyvind Bjorå og Arvid Engegård. Birk har deltatt i flere internasjonale ungdomsorkestre som Royal Concertgebouw Young 2019, Oslo Philharmonic Youth Orchestra (Ung Filharmoni) 2017-2020, Nordic Harmony fra 2018 og Norges Musikkhøyskoles Bachelorstudenters kammerorkester.

 

Av norske orkesterkurs og internasjonale solo musikkfestivaler/kurs har Birk deltatt ved Valdres Internasjonale Musikkfestival, Voksenåsenakademiet, Sommermusikk på Bolærene, Toppen kurset, Musikkfest Aberystwyth og Vertavo-, Kjelsås- og Klækkenkursene.

Birk har 1. pris fra UMM i 2016 i klassen kvartett kammermusikk, 1. pris i Midtgardkonkurransen i 2014. Samme år fikk han 2. pris i UMM i klassen trio kammermusikk.

Selma Ringdal begynte å spille horn da hun var 8 år gammel i Nordstrand ungdom- og barneorkester. Da hun var 12 begynte hun på «Musikk på Majorstuen», året etter ble hun tatt inn på Barratt Due – Unge talenter. Der fikk Selma Frøydis Ree Wekre som hovedinstrumentlærer. I dag går Selma hos Rune Brodahl og tar jevnlige timer i Stockholm hos Martin Schöpfer.


På Barratt Dues Musikkinstitutt har hun spilt i ulike kammerbesetninger som, messingkvintett, blåsekvintett, trioer og større ensembler. Som kammermusiker har hun blant annet hatt spilleoppdrag på Slottet for kongen og dronningen, spilt i konserthuset og i Oslo Rådhus og deltatt på talentprogrammer i Sverige.


Som solist har hun deltatt i UMM, Ungdommens Musikkmesterskap 2018, hvor hun fikk 1. pris i regionalt mesterskap. Selma spilte også på NRK Spillerom da hun var 13 år. I 2016 ble hun tatt ut til Ung-Filharmoni, der har hun nå deltatt i tre år. Selma ble i november 2019 tatt ut som en av ti deltakere i NRK’s Virtuos 2020.

Finalist nr. 3:
Selma Louise Ringdal, 17 år. Horn

Selma Louise (Horn) er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Finalist nr. 4:
Hedda Lydianna Aadland, 17 år. Cello

Cellist Hedda Lydianna er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Hedda Aadland begynte på Barratt-Dues Unge talenter program og musikklinjen på Majorstuen skole da hun var 10 år gammel. Tove Sinding-Larsen var hennes lærer. Hun har gått hos Ernst-Simon Glaser fra hun var 13-14, og den nåværende spillelæreren hennes er Louisa Tuck, solocellist i Oslo-filharmonien.


Våren 2020 skal Hedda være solist i Dvorak konsert med Barratt Dues symfoniorkester. Hedda har vunnet en rekke priser, blant disse er: 1.pris i Sparre Olsen konkurransen 2015 og 2018, 1.pris i Midgardkonkurransen 2019 og inspirasjonsprisen i 2017.


Hedda er også en aktiv kammermusikker, og spiller i Sonoro-kvartetten og Duo Dynamo. Kvartetten har vært artister under Lofoten internasjonale kammermusikkfestival, og er invitert tilbake dit sommeren 2020. De har også opptrådt under Fjord Classics, og er en del av den unge kvartettserien.


Duoen hennes har fremført på flere festivaler som Horten, Risør, Norsjø og Halvorsen festivaler. De har også vunnet 1.pris i alle 3 runder av Jugend Musiziert, 1.pris i UMM 2018 og 2019 og Midgardprisen 2017. Duoen har spilt på Slottet under utdeling av kongens fortjeneste medalje, og har også reist til Roma for å spille i den norske ambassaden.

Hedda har vært en del av Ung Filharmoni i 4 år, og har de to siste årene blitt plukket ut som solocellist.


Hedda har også deltatt på sommerkurs i Astona med Melissa Phelps, Bowdoin festivalen I Maine med prof. Steve Doane, Valdres sommersymfoni med bla. Istvan Vardai og Troels Svane i Tyskland.

Sherwin Ngan går på Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt, hvor han er elev hos professor Marina Pliassova.


Sherwin har vunnet en rekke priser både i nasjonalt og inter-nasjonalt: I Midgardkonkurransen 2019 vant han 1. pris og beste fremføring av vinnerverk fra Midgard komposisjons-pris. Han vant også 1. pris i Krasnodar Internasjonale konkurranse i Russland 2019.


Sherwin var også finalist i Nordstrand Musikkonkurranse 2019.

Sherwin har deltatt i en rekker mesterklasser på internasjonalt nivå både i Norge og i utlandet, blant annet “Poros Piano Festival i Hellas 2017 og 2018” og “Primavera Pianistica i Belgia 2018 og 2019”. Sherwin har spilt klaver solo under Barratt Dues Store Julekonsert 2018. Han ble også valgt ut som solist med BARDUS-konsert 2020.


Han er også aktiv som kammermusiker og deltok i Midgardkokurransen 2017.

Sherwin fikk tildelt Drømmestipendet i 2017.

 
 

Finalist nr. 5:
Sherwin Ngan, 15 år. Piano

Pianist Sherwin Ngan er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020
Fløytist Mathias Zonka er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Finalist nr. 6:
Mathias Zonca, 16 år. Fløyte

Mathias Zonca ble opptatt som elev ved Barrat Due Musikkinstitutt Talentprogram i 2017. Før dette deltok han i talentprogrammet ved Oslo Musikk- og Kulturskole (OMK).

 

Mathias er fløytist i NOSUS (Nordstrand Ungdoms- og Skoleorkester) siden 2015.

 

Han har deltatt i en rekke konkurranser i inn- og utland med gode resultater. I 2015 og 2019 fikk han 1. plass i Norsk Fløytekonkurranse. Deltok i Jugend Musiziert 2016 – 2017 med 1. pris i runde 1, 1. pris i runde 2 og 2. pris i runde 3. Mathias deltar i år i NRK’s Virtuos.

 
 

For første gang har vi en finalist med kirkeorgel som instrument. Kunne neppe passet bedre med tanke på at Nordstrand kirke nettopp har innviet sitt nye kirkeorgel.

Victoria Ulriksen er bare 13 år, men har allerede rukket å gjøre seg bemerket for sitt store talent.


Høsten 2019 var hun å se på TV2’s Norske talenter der hun kom på en 3dje plass med strålende kritikker fra dommerne.


Victoria er elev ved Majorstuen Ungdomsskole og Barrat Dues Musikkinstitutt. I tillegg har hun undervisning med ledende domkantor i Oslo Domkirke og tidligere professor ved Norges Musikk høyskole, Kåre Nordstoga.


Victoria ga flere orgelkonserter i 2019 og spilte åpningsnummeret på åpningskonserten til Festspillene i Franziskanerkirken i Salzburg. Under Ungdommens Musikk Mesterskap UMM mottok Victoria 1. pris i nasjonal finale på kirkeorgel i åpen klasse.

Finalist nr. 7:
Victoria Ulriksen, 13 år. Kirkeorgel.

Organist Victoria Ulriksen er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Finalist nr. 8:
Martha-Pil Evertsen Neumer, 17 år. Fiolin

Fiolinist Martha-Pil Evertsen Neumer er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Martha-Pil Evertsen Neumer ble opptatt ved Barratt Due Musikkinstitutts talentprogram i 2013. Hun er elev av Henning Kraggerud og Eileen Siegel, og har også tatt timer med anerkjente fiolinprofessorer som blant annet Dora Schwarzberg, Almita Vamos, Isabelle van Keulen og Paul Roczek


Martha-Pil har vunnet en rekke konkurranser og stipender hjemme i Norge og i utlandet, inkludert solokonkurranse på Jugend Musiziert i Tyskland og Midgard-konkurransen i Norge. I mars fremførte hun Havanaise av Saint-Saens med Barratt Dues unge symfoniorkester, dirigert av Peter Szilvay. Sommeren 2019 deltok hun i prof. Dora Schwartzbergs klasse ved Universitetet i Wiens internasjonale sommerakademi.


 I 2018 ble hun tatt opp i det nasjonale ungdomsorkesteret i Tyskland og dro på turné med dem i april 2019 og holdt konserter i Kölner Philharmonie, Gewandhaus Leipzig og Berliner Philharmonie med dirigent Ingo Metzmacher. Hun deltar igjen sommeren 2020 og skal gi konserter i blant annet Amsterdam Concergebouw, Berlin Konzerthaus og i Votivkirche i Wien.

 Martha-Pil er en aktiv kammermusiker, og sammen med Hedda Aadland som Duo Dynamo har de vunnet en rekke priser.


I 2017 nådde de toppen i Jugend Musiziert i Tyskland, og de var vinnerne av den prestisjetunge Midgard-prisen i 2016. Sammen har de opptrådt på en rekke festivaler og konserter i inn- og utland, blant annet på Risør, Norsjø og Horten kammermusikkfestival, samt gitt konserter i Roma, Belgia og Sverige. Sommeren 2019 opptrådte hun som deltaker i Sonoro-kvartetten på Lofoten International Chamber Music Festival og Fjord Classics-festivalen i Sandefjord. Sonoro er del av Ung Kvartett-serien for sesongen 18/19 og 19/20 og de vil delta på Lofoten International Piano Festival sommeren 2020.

Finalist nr. 1:
Owen Sørbye Davis, 13 år. Cello

Cellist Owen Sørbye er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Owen er elev ved Majorstua skoles musikklinje og er siden 2019 en del av Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt. Han har vært medlem av Barratt Dues Barneorkester (BORK), kammerorkester (KENS) og juniororkester (JENS). Hans nåværende lærere er Emery Cardas, Kari Ravnan og Mari Lerseth (Duo TO). Duo TO ble etablert i 2018 med fiolinist Torje Gunvaldsen Råbu.


Owen har deltatt på kammerorkester/strykerkurs under Valdres Sommersymfoni i 2017, 2018 og 2019, samt sommerkurs med Kari Ravan i Aberysthwyth, Wales i 2018 og 2019.


Under Midtgardkonkurransen i 2018 mottok Owen 1. pris i klassen Stryk 12 – 15 år. Owen vant også ”Special Prize” i Stage4Kids, hvilket innebar invitasjon til å spille på festivalen ”Klassiek op het Amstewel”, Nederland 2019.

Gjennom 2019 har Owen deltatt som solist og som del av DouTO ved mange konserter i inn- og utland.

Finalist nr. 2:
Birk Landaas, 17 år. Fiolin

Birk er elev ved Foss vgs og er en del av Norges Musikk-høyskoles Talentutviklingprogram. Hans musikklærere er hhv Lena Torgersen og Kolbjørn Holte. Han har regelmessige timer med Elise Båtnes, professor ved NMH og 1. konsertmester i Oslo Filharmonien, Peter Herresthal, professor ved NMH og gjesteprofessor ved Royal College of Music London, samt Sølve Sigerland (Grieg Trio og Ssens Trio).

De siste årene har Birk deltatt i mesterklasser med Henning Kraggerud, Dora Schwarz, Detlef Hahn, Naoko Tanaka, Magnus Ericsson, Cyrus Beroukhim, Eileen Siegel, Oyvind Bjorå og Arvid Engegård. Birk har deltatt i flere internasjonale ungdomsorkestre som Royal Concertgebouw Young 2019, Oslo Philharmonic Youth Orchestra (Ung Filharmoni) 2017-2020, Nordic Harmony fra 2018 og Norges Musikkhøyskoles Bachelorstudenters kammerorkester.

Av norske orkesterkurs og internasjonale solo musikkfestivaler/kurs har Birk deltatt ved Valdres Internasjonale Musikkfestival, Voksenåsenakademiet, Sommermusikk på Bolærene, Toppen kurset, Musikkfest Aberystwyth og Vertavo-, Kjelsås- og Klækkenkursene.

Birk har 1. pris fra UMM i 2016 i klassen kvartett kammermusikk, 1. pris i Midtgardkonkurransen i 2014. Samme år fikk han 2. pris i UMM i klassen trio kammermusikk.

Finalist nr. 3:
Selma Louise Ringdal, 17 år. Horn

Selma Louise (Horn) er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Selma Ringdal begynte å spille horn da hun var 8 år gammel i Nordstrand ungdom- og barneorkester. Da hun var 12 begynte hun på «Musikk på Majorstuen», året etter ble hun tatt inn på Barratt Due – Unge talenter. Der fikk Selma Frøydis Ree Wekre som hovedinstrumentlærer. I dag går Selma hos Rune Brodahl og tar jevnlige timer i Stockholm hos Martin Schöpfer.


På Barratt Dues Musikkinstitutt har hun spilt i ulike kammerbesetninger som, messingkvintett, blåsekvintett, trioer og større ensembler. Som kammermusiker har hun blant annet hatt spilleoppdrag på Slottet for kongen og dronningen, spilt i konserthuset og i Oslo Rådhus og deltatt på talentprogrammer i Sverige.


Som solist har hun deltatt i UMM, Ungdommens Musikkmesterskap 2018, hvor hun fikk 1. pris i regionalt mesterskap. Selma spilte også på NRK Spillerom da hun var 13 år. I 2016 ble hun tatt ut til Ung-Filharmoni, der har hun nå deltatt i tre år. Selma ble i november 2019 tatt ut som en av ti deltakere i NRK’s Virtuos 2020.

Finalist nr. 4:
Hedda Lydianna Aadland, 17 år. Cello

Cellist Hedda Lydianna er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Hedda Aadland begynte på Barratt-Dues Unge talenter program og musikklinjen på Majorstuen skole da hun var 10 år gammel. Tove Sinding-Larsen var hennes lærer. Hun har gått hos Ernst-Simon Glaser fra hun var 13-14, og den nåværende spillelæreren hennes er Louisa Tuck, solocellist i Oslo-filharmonien.


Våren 2020 skal Hedda være solist i Dvorak konsert med Barratt Dues symfoniorkester. Hedda har vunnet en rekke priser, blant disse er: 1.pris i Sparre Olsen konkurransen 2015 og 2018, 1.pris i Midgardkonkurransen 2019 og inspirasjonsprisen i 2017.


Hedda er også en aktiv kammermusikker, og spiller i Sonoro-kvartetten og Duo Dynamo. Kvartetten har vært artister under Lofoten internasjonale kammermusikkfestival, og er invitert tilbake dit sommeren 2020. De har også opptrådt under Fjord Classics, og er en del av den unge kvartettserien.


Duoen hennes har fremført på flere festivaler som Horten, Risør, Norsjø og Halvorsen festivaler. De har også vunnet 1.pris i alle 3 runder av Jugend Musiziert, 1.pris i UMM 2018 og 2019 og Midgardprisen 2017. Duoen har spilt på Slottet under utdeling av kongens fortjeneste medalje, og har også reist til Roma for å spille i den norske ambassaden.

Hedda har vært en del av Ung Filharmoni i 4 år, og har de to siste årene blitt plukket ut som solocellist.


Hedda har også deltatt på sommerkurs i Astona med Melissa Phelps, Bowdoin festivalen I Maine med prof. Steve Doane, Valdres sommersymfoni med bla. Istvan Vardai og Troels Svane i Tyskland.

Finalist nr. 5:
Sherwin Ngan, 15 år. Piano

Pianist Sherwin Ngan er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Sherwin Ngan går på Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt, hvor han er elev hos professor Marina Pliassova.


Sherwin har vunnet en rekke priser både i nasjonalt og inter-nasjonalt: I Midgardkonkurransen 2019 vant han 1. pris og beste fremføring av vinnerverk fra Midgard komposisjons-pris. Han vant også 1. pris i Krasnodar Internasjonale konkurranse i Russland 2019.


Sherwin var også finalist i Nordstrand Musikkonkurranse 2019.

Sherwin har deltatt i en rekker mesterklasser på internasjonalt nivå både i Norge og i utlandet, blant annet “Poros Piano Festival i Hellas 2017 og 2018” og “Primavera Pianistica i Belgia 2018 og 2019”. Sherwin har spilt klaver solo under Barratt Dues Store Julekonsert 2018. Han ble også valgt ut som solist med BARDUS-konsert 2020.


Han er også aktiv som kammermusiker og deltok i Midgardkokurransen 2017.

Sherwin fikk tildelt Drømmestipendet i 2017.

 
 

Finalist nr. 6:
Mathias Zonca, 16 år. Fløyte

Fløytist Mathias Zonka er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Mathias Zonca ble opptatt som elev ved Barrat Due Musikkinstitutt Talentprogram i 2017. Før dette deltok han i talentprogrammet ved Oslo Musikk- og Kulturskole (OMK).

 

Mathias er fløytist i NOSUS (Nordstrand Ungdoms- og Skoleorkester) siden 2015.

 

Han har deltatt i en rekke konkurranser i inn- og utland med gode resultater. I 2015 og 2019 fikk han 1. plass i Norsk Fløytekonkurranse. Deltok i Jugend Musiziert 2016 – 2017 med 1. pris i runde 1, 1. pris i runde 2 og 2. pris i runde 3. Mathias deltar i år i NRK’s Virtuos.

 
 

Finalist nr. 7:
Victoria Ulriksen, 13 år. Kirkeorgel.

Organist Victoria Ulriksen er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

For første gang har vi en finalist med kirkeorgel som instrument. Kunne neppe passet bedre med tanke på at Nordstrand kirke nettopp har innviet sitt nye kirkeorgel.

Victoria Ulriksen er bare 13 år, men har allerede rukket å gjøre seg bemerket for sitt store talent.


Høsten 2019 var hun å se på TV2’s Norske talenter der hun kom på en 3dje plass med strålende kritikker fra dommerne.


Victoria er elev ved Majorstuen Ungdomsskole og Barrat Dues Musikkinstitutt. I tillegg har hun undervisning med ledende domkantor i Oslo Domkirke og tidligere professor ved Norges Musikk høyskole, Kåre Nordstoga.


Victoria ga flere orgelkonserter i 2019 og spilte åpningsnummeret på åpningskonserten til Festspillene i Franziskanerkirken i Salzburg. Under Ungdommens Musikk Mesterskap UMM mottok Victoria 1. pris i nasjonal finale på kirkeorgel i åpen klasse.

Finalist nr. 8:
Martha-Pil Evertsen Neumer, 17 år. Fiolin

Fiolinist Martha-Pil Evertsen Neumer er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Martha-Pil Evertsen Neumer ble opptatt ved Barratt Due Musikkinstitutts talentprogram i 2013. Hun er elev av Henning Kraggerud og Eileen Siegel, og har også tatt timer med anerkjente fiolinprofessorer som blant annet Dora Schwarzberg, Almita Vamos, Isabelle van Keulen og Paul Roczek


Martha-Pil har vunnet en rekke konkurranser og stipender hjemme i Norge og i utlandet, inkludert solokonkurranse på Jugend Musiziert i Tyskland og Midgard-konkurransen i Norge. I mars fremførte hun Havanaise av Saint-Saens med Barratt Dues unge symfoniorkester, dirigert av Peter Szilvay. Sommeren 2019 deltok hun i prof. Dora Schwartzbergs klasse ved Universitetet i Wiens internasjonale sommerakademi.


 I 2018 ble hun tatt opp i det nasjonale ungdomsorkesteret i Tyskland og dro på turné med dem i april 2019 og holdt konserter i Kölner Philharmonie, Gewandhaus Leipzig og Berliner Philharmonie med dirigent Ingo Metzmacher. Hun deltar igjen sommeren 2020 og skal gi konserter i blant annet Amsterdam Concergebouw, Berlin Konzerthaus og i Votivkirche i Wien.

 Martha-Pil er en aktiv kammermusiker, og sammen med Hedda Aadland som Duo Dynamo har de vunnet en rekke priser.


I 2017 nådde de toppen i Jugend Musiziert i Tyskland, og de var vinnerne av den prestisjetunge Midgard-prisen i 2016. Sammen har de opptrådt på en rekke festivaler og konserter i inn- og utland, blant annet på Risør, Norsjø og Horten kammermusikkfestival, samt gitt konserter i Roma, Belgia og Sverige. Sommeren 2019 opptrådte hun som deltaker i Sonoro-kvartetten på Lofoten International Chamber Music Festival og Fjord Classics-festivalen i Sandefjord. Sonoro er del av Ung Kvartett-serien for sesongen 18/19 og 19/20 og de vil delta på Lofoten International Piano Festival sommeren 2020.

Finalist nr. 1:
Owen Sørbye Davis
13 år, Cello

Cellist Owen Sørbye er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Owen er elev ved Majorstua skoles musikklinje og er siden 2019 en del av Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt. Han har vært medlem av Barratt Dues Barneorkester (BORK), kammerorkester (KENS) og juniororkester (JENS). Hans nåværende lærere er Emery Cardas, Kari Ravnan og Mari Lerseth (Duo TO). Duo TO ble etablert i 2018 med fiolinist Torje Gunvaldsen Råbu.


Owen har deltatt på kammerorkester/strykerkurs under Valdres Sommersymfoni i 2017, 2018 og 2019, samt sommerkurs med Kari Ravan i Aberysthwyth, Wales i 2018 og 2019.


Under Midtgardkonkurransen i 2018 mottok Owen 1. pris i klassen Stryk 12 – 15 år. Owen vant også ”Special Prize” i Stage4Kids, hvilket innebar invitasjon til å spille på festivalen ”Klassiek op het Amstewel”, Nederland 2019.

Gjennom 2019 har Owen deltatt som solist og som del av DouTO ved mange konserter i inn- og utland.

Finalist nr. 2:
Birk Landaas
17 år, Fiolin

Birk er elev ved Foss vgs og er en del av Norges Musikk-høyskoles Talentutviklingprogram. Hans musikklærere er hhv Lena Torgersen og Kolbjørn Holte. Han har regelmessige timer med Elise Båtnes, professor ved NMH og 1. konsertmester i Oslo Filharmonien, Peter Herresthal, professor ved NMH og gjesteprofessor ved Royal College of Music London, samt Sølve Sigerland (Grieg Trio og Ssens Trio).

 

De siste årene har Birk deltatt i mesterklasser med Henning Kraggerud, Dora Schwarz, Detlef Hahn, Naoko Tanaka, Magnus Ericsson, Cyrus Beroukhim, Eileen Siegel, Oyvind Bjorå og Arvid Engegård.

 

Birk har deltatt i flere internasjonale ungdomsorkestre som Royal Concertgebouw Young 2019, Oslo Philharmonic Youth Orchestra (Ung Filharmoni) 2017-2020, Nordic Harmony fra 2018 og Norges Musikkhøyskoles Bachelorstudenters kammerorkester.

Av norske orkesterkurs og internasjonale solo musikkfestivaler/kurs har Birk deltatt ved Valdres Internasjonale Musikkfestival, Voksenåsenakademiet, Sommermusikk på Bolærene, Toppen kurset, Musikkfest Aberystwyth og Vertavo-, Kjelsås- og Klækkenkursene.

Birk har 1. pris fra UMM i 2016 i klassen kvartett kammermusikk, 1. pris i Midtgardkonkurransen i 2014. Samme år fikk han 2. pris i UMM i klassen trio kammermusikk.

Finalist nr. 3:
Selma Louise Ringdal
17 år. Horn

Selma Louise (Horn) er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Selma Ringdal begynte å spille horn da hun var 8 år gammel i Nordstrand ungdom- og barneorkester. Da hun var 12 begynte hun på «Musikk på Majorstuen», året etter ble hun tatt inn på Barratt Due – Unge talenter. Der fikk Selma Frøydis Ree Wekre som hovedinstrumentlærer. I dag går Selma hos Rune Brodahl og tar jevnlige timer i Stockholm hos Martin Schöpfer.


På Barratt Dues Musikkinstitutt har hun spilt i ulike kammerbesetninger som, messingkvintett, blåsekvintett, trioer og større ensembler. Som kammermusiker har hun blant annet hatt spilleoppdrag på Slottet for kongen og dronningen, spilt i konserthuset og i Oslo Rådhus og deltatt på talentprogrammer i Sverige.


Som solist har hun deltatt i UMM, Ungdommens Musikkmesterskap 2018, hvor hun fikk 1. pris i regionalt mesterskap. Selma spilte også på NRK Spillerom da hun var 13 år. I 2016 ble hun tatt ut til Ung-Filharmoni, der har hun nå deltatt i tre år. Selma ble i november 2019 tatt ut som en av ti deltakere i NRK’s Virtuos 2020.

Finalist nr. 4:
Hedda Lydianna Aadland
17 år, Cello

Cellist Hedda Lydianna er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Hedda Aadland begynte på Barratt-Dues Unge talenter program og musikklinjen på Majorstuen skole da hun var 10 år gammel. Tove Sinding-Larsen var hennes lærer. Hun har gått hos Ernst-Simon Glaser fra hun var 13-14, og den nåværende spillelæreren hennes er Louisa Tuck, solocellist i Oslo-filharmonien.


Våren 2020 skal Hedda være solist i Dvorak konsert med Barratt Dues symfoniorkester. Hedda har vunnet en rekke priser, blant disse er: 1.pris i Sparre Olsen konkurransen 2015 og 2018, 1.pris i Midgardkonkurransen 2019 og inspirasjonsprisen i 2017.


Hedda er også en aktiv kammermusikker, og spiller i Sonoro-kvartetten og Duo Dynamo. Kvartetten har vært artister under Lofoten internasjonale kammermusikkfestival, og er invitert tilbake dit sommeren 2020. De har også opptrådt under Fjord Classics, og er en del av den unge kvartettserien.


Duoen hennes har fremført på flere festivaler som Horten, Risør, Norsjø og Halvorsen festivaler. De har også vunnet 1.pris i alle 3 runder av Jugend Musiziert, 1.pris i UMM 2018 og 2019 og Midgardprisen 2017. Duoen har spilt på Slottet under utdeling av kongens fortjeneste medalje, og har også reist til Roma for å spille i den norske ambassaden.

Hedda har vært en del av Ung Filharmoni i 4 år, og har de to siste årene blitt plukket ut som solocellist.


Hedda har også deltatt på sommerkurs i Astona med Melissa Phelps, Bowdoin festivalen I Maine med prof. Steve Doane, Valdres sommersymfoni med bla. Istvan Vardai og Troels Svane i Tyskland.

Finalist nr. 5:
Sherwin Ngan
15 år, Piano

Pianist Sherwin Ngan er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Sherwin Ngan går på Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt, hvor han er elev hos professor Marina Pliassova.

 

 

Sherwin har vunnet en rekke priser både i nasjonalt og inter-nasjonalt: I Midgardkonkurransen 2019 vant han 1. pris og beste fremføring av vinnerverk fra Midgard komposisjons-pris. Han vant også 1. pris i Krasnodar Internasjonale konkurranse i Russland 2019.

 

 

Sherwin var også finalist i Nordstrand Musikkonkurranse 2019.

 

Sherwin har deltatt i en rekker mesterklasser på internasjonalt nivå både i Norge og i utlandet, blant annet “Poros Piano Festival i Hellas 2017 og 2018” og “Primavera Pianistica i Belgia 2018 og 2019”. Sherwin har spilt klaver solo under Barratt Dues Store Julekonsert 2018. Han ble også valgt ut som solist med BARDUS-konsert 2020.

 

 

Han er også aktiv som kammermusiker og deltok i Midgardkokurransen 2017.

 

Sherwin fikk tildelt Drømmestipendet i 2017.

Finalist nr. 6:
Mathias Zonca
16 år, Fløyte

Fløytist Mathias Zonka er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Mathias Zonca ble opptatt som elev ved Barrat Due Musikkinstitutt Talentprogram i 2017. Før dette deltok han i talentprogrammet ved Oslo Musikk- og Kulturskole (OMK).

 

Mathias er fløytist i NOSUS (Nordstrand Ungdoms- og Skoleorkester) siden 2015.

 

Han har deltatt i en rekke konkurranser i inn- og utland med gode resultater. I 2015 og 2019 fikk han 1. plass i Norsk Fløytekonkurranse. Deltok i Jugend Musiziert 2016 – 2017 med 1. pris i runde 1, 1. pris i runde 2 og 2. pris i runde 3. Mathias deltar i år i NRK’s Virtuos.

 
 

Finalist nr. 7:
Victoria Ulriksen
13 år, Kirkeorgel

Organist Victoria Ulriksen er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

For første gang har vi en finalist med kirkeorgel som instrument. Kunne neppe passet bedre med tanke på at Nordstrand kirke nettopp har innviet sitt nye kirkeorgel.

Victoria Ulriksen er bare 13 år, men har allerede rukket å gjøre seg bemerket for sitt store talent.


Høsten 2019 var hun å se på TV2’s Norske talenter der hun kom på en 3dje plass med strålende kritikker fra dommerne.


Victoria er elev ved Majorstuen Ungdomsskole og Barrat Dues Musikkinstitutt. I tillegg har hun undervisning med ledende domkantor i Oslo Domkirke og tidligere professor ved Norges Musikk høyskole, Kåre Nordstoga.


Victoria ga flere orgelkonserter i 2019 og spilte åpningsnummeret på åpningskonserten til Festspillene i Franziskanerkirken i Salzburg. Under Ungdommens Musikk Mesterskap UMM mottok Victoria 1. pris i nasjonal finale på kirkeorgel i åpen klasse.

Finalist nr. 8:
Martha-Pil
Evertsen Neumer
17 år, Fiolin

Fiolinist Martha-Pil Evertsen Neumer er en av årets finalister i Nordstrand Musikkokurranse 2020

Martha-Pil Evertsen Neumer ble opptatt ved Barratt Due Musikkinstitutts talentprogram i 2013. Hun er elev av Henning Kraggerud og Eileen Siegel, og har også tatt timer med anerkjente fiolinprofessorer som blant annet Dora Schwarzberg, Almita Vamos, Isabelle van Keulen og Paul Roczek


Martha-Pil har vunnet en rekke konkurranser og stipender hjemme i Norge og i utlandet, inkludert solokonkurranse på Jugend Musiziert i Tyskland og Midgard-konkurransen i Norge. I mars fremførte hun Havanaise av Saint-Saens med Barratt Dues unge symfoniorkester, dirigert av Peter Szilvay. Sommeren 2019 deltok hun i prof. Dora Schwartzbergs klasse ved Universitetet i Wiens internasjonale sommerakademi.


 I 2018 ble hun tatt opp i det nasjonale ungdomsorkesteret i Tyskland og dro på turné med dem i april 2019 og holdt konserter i Kölner Philharmonie, Gewandhaus Leipzig og Berliner Philharmonie med dirigent Ingo Metzmacher. Hun deltar igjen sommeren 2020 og skal gi konserter i blant annet Amsterdam Concergebouw, Berlin Konzerthaus og i Votivkirche i Wien.

 Martha-Pil er en aktiv kammermusiker, og sammen med Hedda Aadland som Duo Dynamo har de vunnet en rekke priser.


I 2017 nådde de toppen i Jugend Musiziert i Tyskland, og de var vinnerne av den prestisjetunge Midgard-prisen i 2016. Sammen har de opptrådt på en rekke festivaler og konserter i inn- og utland, blant annet på Risør, Norsjø og Horten kammermusikkfestival, samt gitt konserter i Roma, Belgia og Sverige. Sommeren 2019 opptrådte hun som deltaker i Sonoro-kvartetten på Lofoten International Chamber Music Festival og Fjord Classics-festivalen i Sandefjord. Sonoro er del av Ung Kvartett-serien for sesongen 18/19 og 19/20 og de vil delta på Lofoten International Piano Festival sommeren 2020.

error: Content is protected !!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

MUSIKK

Meld deg inn på vårt Medlemsbrev og bli oppdatert av årets event