Close

Nest siste finalist!

Vår syvende finalist ut er Benjamin Lund Tomter.

Benjamin Lund Tomter

Vår syvende finalist ut er: Benjamin Lund Tomter. 16 år. Cello.

Benjamin Lund Tomter er cellist og er elev på Foss Videregående skole. Han går på unge musikere på NMH og har vært solocellist i TUP kammerorkester (Talentutviklingsprogrammet ved Norges musikkhøgskole), de siste par årene, samt spilt i TUP-kvartetten. 

Han har vunnet 1.pris i de to første rundene i UMM (Ungdommens Musikkmesterskap) i 2012. Under UMM i 2016 vant han 1.pris i første runde.Nylig spilte Tomter inn Mozart Sinfonia Concertante på plate med 1b1 som tutti cellist (kammerorkesteret i Stavanger). Med det norske kammerorkester spilte han Beethoven 5. Symfoni. 

Nevneverdige konserter:

Han har spilt Beethoven 5.Symfoni med Det norske kammerorkester. Beethoven 7, Symfoni og Mozart klarinettkonsert i Moritzburg, Dresden og i andre tyske byer med Daniel Ottensamer som solist og Heincrich Schiff som dirigent. Spilt begge Haydns cellokonserter (C-dur og D-dur) og Rachmaninoc Vocalise med Vivaldiorkesteret i Italia, Hellas og Oslo, hvor han selv var solist. Benjamin spilte Haydn C-dur 3.sats som solist med 1b1 i Stavanger, og spilte tutti cello Haydn Cellokonsert i D-dur på konsert i Italia med 1B1. 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Flere artikler

error: Content is protected !!
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on pinterest

MUSIKK

Meld deg inn på vårt Medlemsbrev og bli oppdatert av årets event