NOSUS og fjorårets 1.pris-vinner Nikita Khnykin

NOSUS, Nordstrands eget ungdomssymfoniorkester åpner finalekonserten. Dirigenter er Synnøve Hannisdal og John Westbye.

NOSUS.NO – Nikita Khnykin

NOSUS, Nordstrands eget ungdomssymfoniorkester åpner finalekonserten. Dirigenter er Synnøve Hannisdal og John Westbye. Etter pause og forfriskninger vil det bli et gjenhør med fjorårets fantastiske 1. pris-vinner, Nikita Khnykin, i samspill med NOSUS.

NOSUS – Nordstrand Ungdomssymfoniorkester – er den eldste gruppen i Nordstrand skole- og ungdomssymfoniorkester.

NOSUS ble opprettet i 1954 og har siden den gang hatt en sterk posisjon i bydelens musikkliv. Fra å starte som strykeorkester tok en av orkestrets store profiler og dirigent grep og utviklet orkestret til å bli et symfonisk orkester. Dette gir en fantastisk mulighet til et bredt repertoar og en flott mulighet for å kunne spille alle instrumenter i en klassisk setting.

Orkestret har i alle år gitt solide konserter, hatt mange flotte solister, vært på turneer til bl.a. Berlin, Wien, Budapest, Liverpool, København, Praha m.m. i tillegg til mange orkesterfestivaler rundt i Norge. Ungdomsorkestret teller i dag 50 medlemmer. Orkestret er et breddeorkester, men klarer allikevel å holde et meget godt nivå og gir mange unge musikere et godt sted å være med fine muligheter til også å få være solister med orkestret, noe som gir en helt spesiell erfaring. Orkestret er foreldredrevet, har alltid hatt dyktige profesjonelle instruktører og i dag er det John Westbye og Synnøve Hannisdal som leder orkestret. Orkestret holder til på Nordstrand skole og øver fast hver torsdag fra 18.30-21.00.

Nikita Khnykin er fjortårets 1.pris-vinner og vi er stolte av å kunne ønske han velkommen tilbake. I år vil han opptre for oss med sitt fantastiske spill på klaver, i samspill med NOSUS etter pausen på selve Finale-dagen. 

Nikita (født i 2003) er utvilsomt et usedvanlig talent som er på et utrolig høyt utøvende nivå i sitt spill, til tross for sin unge alder.Han er elev ved Unge Talenter – Barratt Due Musikkinstitutt og har klaver som hovedinstrument (prof. Marina Pliassova). Han går også på musikklinje ved Majorstuen skole. På tross av sin unge alder er Nikita aktiv som musiker både lokalt, utenfor kommunen og internasjonalt.

Han har vunnet 1. pris, Gran Prix og Ærepris i soloklasser i en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser, blant annet Midgårdkonkurransen i Horten (1 pris i 2012, 1 pris i 2014, 1 pris og Midgårdprisen i 2015), Nasjonalt Ungdommens Musikkmesterskap (1 pris og superfinalist i 2013, 1 pris og superfinalist i 2015), International music contest in Airola, Italy (1 pris og Gran Prix i 2014), Fjord Cadenza Nasjonal Solistkonkurranse (finalist i 2014), Tallinn Young Musician Contest (1 pris og pris for «outstanding performance of virtuos piece» i 2015), Norske Talenter (finalist og «gullknapp» i 2015), The Nutcracker, International Television Contest for Young Musicians i Moskva (semifinalist i 2015), Poros Piano Festival, Galakonsert (1 publikum pris i 2015 og 2016), Steiway Piano competition i Oslo (Gran Prix og spesial pris for beste tolkning av et stykke av norsk komponist i 2016), Grand Virtuozo International Competition i Vienna, Østerrike (1 pris i 2016), Young Piano Contest i Praha, Tsjekkia (Grand Prix i 2016).

Nikita har hatt både solokonserter og flotte solobidrag på forskjellige konserter både i Norge og utlandet (Tsjekkia, Hellas, Estland, United Kingdom (Beamouris), Tyskland, Italia, Russland) med strålende kritikk. Som solist spilte han med Tallinn Philarmonic Chamber Orchestra (Estland), Athens Chamber Orchester (Hellas), Vivaldi Orchester (Oslo). I april 2016 var han invitert til Kaunas for å spille solorecital og Tchaikovsky pianokonsert med Kaunas City Symphony Orchester, og i juli 2016 var han invitert til å være solist med Toppen symfonikere i Mosjøen (Norge). I desember 2016 og februar 2017 var han solist med NOSUS (Nordstrand Ungdomsymfoniorkester) BARDUS (Barratt Due Symfoniorkester).

I 2014 mottok Nikita stipend fra Ånun Rej minnefond, i 2015 mottok han drømmestipend fra Norsk tipping, i 2015 mottok han stipend fra Misikkvennerforening i Oslo. I september 2016 ble Nikita valgt ut til Jiri Glinka klaverakademiets talentprogram for unge pianister i alderen 16-18 (med unntak for alder).

Del

Flere artikler

Tas gjerne kontakt om du lurer på noe.