Tredje finalist-annonsering ute!

Vår tredje finalist ut er Daniel Ivanov.

Daniel Ivanov

Vår tredje finalist ut er: Daniel Ivanov. 15 år. Klarinett.

Daniel Ivanov er klarinettist og elev ved Unge Talenter ved Barratt Due musikkinstitutt og på musikklinjen på Majorstuen skole. Daniel har mottatt en rekke priser og utmerkelser som solist, både nasjonalt og internasjonalt. I 2013 og 2014 vant han førstepriser i både Oslo og Norges Ungdommens Musikkmesterskap (UMM) og vant publikumspris i den nasjonale superfinalen i 2013. I 2015 fikk han et «ekstraordinært Ungt Talent»- diplom på Clarinetissimo Festival i Brugge, Belgia og Diplom for Playing for Gold-festivalen i Stavanger, Norge. I 2016 vant han førstepris i Grand Prize Virtuoso konkurranse i Salzburg, Østerrike. I tillegg fikk han Golden Classical Music Award og Excellence Diploma med invitasjon til å debutere i Carnegie Hall i New York i mars 2017. Daniel har også mottatt flere stipender, blant annet fra Ånun Rej minnefond i 2016. 

I regi av en kammermusikkgruppe, trioen DaNiBi, har han fått en rekke 1. priser i nasjonale konkurranser. 1. pris og finalister i Oslo og Norges UMM i 2014. 1. pris i Midgard konkurransen i 2015. Trioen deltok i det unike nasjonale mentorprogrammet Crescendo for unge talenter innen klassisk musikk i 2016. 

Daniel har en solid kunstnerisk erfaring, både i Norge og i utlandet, og han har opptrådt som solist på mange arenaer, blant annet Den Norske Opera og Ballett, Logen Teater i Bergen, Opera Bastille i Paris, Mozarterium i Salzburg samt andre scener i Norge, Østerrike, Storbritannia og Belgia. Han spilte også solo med Kongelige Norske Marines Musikkorps 2014 og NOSUS ungdomssymfoniorkester i 2015 og 2016, samt opptrådt i en rekke kammermusikk og orkestersammenhenger, blant annet, med Blåsekvintett 22, på Det kongelige slott med H. M. Kong Harald V tilstede. Daniel Ivanovs viktigste ambisjon er å bli en soloklarinettist som kan bringe frem kjærlighet for klassisk musikk til lyttere; for å få dem til å le og gråte og å føle at musikken blir levende. Han vil gjerne dele musikkens magiske kraft med mennesker og skape en bedre verden gjennom den.

Del

Flere artikler

Tas gjerne kontakt om du lurer på noe.